Omgeving

Minicamping Falkenborg is gelegen in het buitengebied van het mooie kerkdorpje Beltrum in de gemeente Berkelland.

In de directe omgeving van de camping zijn er vele gebieden waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Op loopafstand ligt er “het Kooibos” en een beek genaamd “de Slinge”.

De Slinge was van oorsprong een rechte beek. Er zijn diverse aanpassingen verricht zodat de beek weer is gaan ‘slingeren’. Er zijn vispassages en natuurvriendelijke oevers aangelegd zodat er een dynamische beek is ontstaan waar vissen, maar ook vogels als het ijsvogeltje zich thuis voelen. Tevens zijn er fietspaden om de Slinge aangelegd, om zo goed te kunnen genieten van de natuur.

Beltrum

3,5 km

Karakteristiek onderdeel van de mooie Achterhoek met de kenmerkende rust, ruimte en natuur. Maar ook met zijn eigen dynamiek. Wandelend of fietsend over de mooie kerkenpaden komt het geluk je tegemoet.

Borculo

5 km

Gezellig winkelcentrum met veel bezienswaardigheden en musea. De rivier de Berkel loopt als een slingerend lint door de stad. Een prachtig stukje natuur midden in de stad.

Ruurlo

7 km

Natuur in haar beste vorm. Bossen, akkers en weilanden, boerderijen, vee in de wei en wild in de bossen. Ruime gelegenheid voor het maken van wandel- en fietstochten of een rit te paard of per huifkar.

Groenlo

8 km

Een oude vestingstad waar vroeger veel om gevochten is. De grachten en de stadswallen zijn een overblijfsel van de roemruchte geschiedenis Groenlo.

Eibergen

9 km

Een mooie landelijke omgeving waar de rivier de Berkel doorheen stroomt. Bossen worden afgewisseld met mooie vergezichten waar prachtige boerderijen blikvangers zijn. Gezellig winkelen en veel evenementen in bijvoorbeeld het openluchttheater.

Lievelde

10 km

Een openluchtmuseum met herberg en brouwerij,  een kaasboerderij waar op ambachtelijke wijze kaas wordt gemaakt en megapret, hét kinderspeelparadijs van Gelderland.