Beltrum – Zo’n twintig kinderen die in de eerste weken van de zomervakantie naar Kindercentrum ‘t Belhameltje gaan, kunnen niet wachten tot het zover is. Want ze weten nu al dat ze iets heel leuks gaan doen. Dankzij een samenwerking met camping Falkenborg mogen de kinderen een aantal dagen in de week naar deze camping toe.

Het is aftellen geblazen. Na deze week begint voor de kinderen in Beltrum, Borculo en Groenlo de grote zomervakantie. Zes lange weken hoeven ze niet naar school, maar is er volop tijd om leuke dingen doen. En die leuke dingen gaan de kinderen die naar de buitenschoolse opvang (BSO) in de verbouwde boerderij aan de Severtweg gaan, zéker doen. De leiding grijpt de zomervakantie altijd aan om veel activiteiten te ondernemen en leuke uitstapjes te maken met de kinderen. Dit keer is iets heel leuks bedacht. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend mogen de kinderen die dan op de BSO zijn, dat zijn er rond de twintig, naar camping Falkenborg.

“Wij zijn een groene kinderopvang. Bij ons zijn er geen tv’s, tablets en computers. Onze kinderen zijn en spelen veel buiten”, vertelt assistent-leidinggevende Kim Kroekenstoel. Het buitenleven op de camping sluit naadloos aan bij de visie van ‘t Belhameltje. Kim Kroekenstoel: “Camping Falkenborg ligt in een prachtig natuurgebied en heeft veel te bieden.” Thea Huinink van camping Falkenborg was meteen enthousiast toen zij de vraag kreeg of de kinderen een aantal dagen in de week op de camping mochten doorbrengen. “Het lijkt me echt hartstikke leuk”, klinkt het enthousiast. Ze kijkt dan ook uit naar de weken die gaan komen. Jeugdige bezoekers die dan op de mini-camping staan, mogen meedraaien met het activiteitenprogramma van de BSO.

De ouders brengen hun kinderen ‘s ochtends gewoon naar de opvang, waarna ze met de Belhamelbus naar de camping gaan. En daar kunnen ze zich op allerlei manieren vermaken. “Met een insectenpotje insecten zoeken, vlinders zoeken, een vlot bouwen, het bos in, vissen in de vijver, knutselen en vishengels maken”, somt pedagogisch medewerkster Jeannette Beerten op. “Of badmintonnen, jeu de boules en volleyballen”, vult Kim aan. En de kinderen mogen zelf ook van alles bedenken. “Dat is goed, want dat prikkelt de fantasie.” De kinderen spelen de hele dag buiten, onder toeziend oog van voldoende begeleiders.

Onlangs waren de kinderen van de BSO al eventjes op bezoek bij de camping. “Want zij moeten het natuurlijk ook leuk vinden”, lacht Kim. En dát bleek het geval. Enigszins schuchter kwamen de kinderen aan op de camping. Maar in een mum van tijd zaten ze heerlijk te spelen in de zandbak en te springen op de trampoline. Sindsdien vragen de kinderen zo ongeveer elke dag hoeveel nachtjes ze nog moeten slapen voor ze weer naar de camping mogen.
Zo heel veel nachtjes hoeven ze niet meer te wachten. Maandagochtend rond 9.00 uur rijdt de Belhamelbus voor de eerste keer het erf van de camping aan de Waterdijk op en beleven de kinderen van de groepen de Kakels en ‘t Kippenhok hun eerste vakantiedag op de camping. Zon, zand en water; het zijn dé ingrediënten voor urenlang speelplezier. “Maar zelfs zonder zon vermaken de kinderen zich prima, het wordt buitengewoon gezellig”, besluit Kim.

Bron: berkelnieuws.nl

image-6167055image-6167050